Heb je een portfolio waar je gewoon niet iedereen op wilt hebben ? Of is je  website in aanbouw en wil je niet dat deze “half af” wordt bekeken? Zet gewoon een slotje op je site. Op deze pagina leggen we uit hoe je dat doet.

Sowieso, bedenk goed wat je wel en niet op je site zet, zelfs al gebruik je het slotje…. een kopie of foto is zo gemaakt. Eenmaal op Internet gaat het er niet zomaar 1,2,3 meer van af.

Via de Dashboard Instellingen

Via het Dashboard van je site kom je bij de juiste pagina.  Kies Instellingen -> Beschermd met Wachtwoord.

Heb je deze optie niet, dan moet je wellicht de plugin Beschermd met Wachtwoord nog activeren. Deze zit bij Dashboard -> Plugins -> Beschermd met Wachtwoord. Lukt dit ook niet? Dan zijn er 2 opties:

  • Je ziet wel de optie Plugins maar deze plugin staat er niet bij. Vraag je docent om de plugin Password Protected van Ben Huson te installeren. Als de site bij WPvoorhetOnderwijs draait, dan zou deze al aanwezig moeten zijn. Zo niet, installeren we deze gratis voor jullie.
  • Je ziet de hele optie Plugins niet staan. Dan kan alleen de docent, de “Superbeheerder” de plugin installeren. Ook moet nu de optie “Netwerk Activeren” worden aangezet.

Wat zijn de juiste instellingen?

  • De eerste optie moet je aanzetten, anders werkt de hele plugin niet.
  • Beheerders (docenten en jijzelf) en ingelogde gebruikers (mede-leerlingen) zijn prima, te vertrouwen bezoekers
  • Als IP-adressen kun je het IP-adres dat je nu gebruikt, invoeren. Het staat onder de textbox in je Dashboard : Jouw IP adres is … Of bezoek http://www.watismijnip.nl/ om het aan een ander te vragen.

Test de bescherming

Neem nu een andere browser en test het slotje. Zie je een login-box? Goed werk. Als je IP-nummers hebt toegelaten,  moet je’m vanaf thuis, je mobiele telefoon of een website als Screenify bezoeken voordat je een slotje ziet.

Enjoy!

 

Zet een slotje op je portfolio
Getagd op: