Het gebruik van deze plugin raden wij niet langer aan. Het ding is na sinds de 6.0 update veel te ingewikkeld geworden. Probeer het met de sub-site truc !

Je kunt natuurlijk gewoon een bericht of widget maken met alle links naar alle sites. Netjes de link kopiëren – plakken en netjes op een rijtje zetten. Type maar in van wie hij is.

Toch gaat het makkelijker met de Link Library. Dan bepaal je achteraf pas waar je ze laat zien, en hoe. En welke categorie. Het werkt heel eenvoudig.

Stap 0. De Installatie

Normaal gesproken heeft u op WPVO netwerken de plugin Link Library al geinstalleerd. Soms moet deze voor nieuwe sites nog worden geactiveerd. Afhankelijk van uw instelling kan dat door de beheerder van een site zelf (Dashboard -> Plugins -> Link Library -> Activeer) , of alleen door een netwerk superbeheerder (Mijn Sites -> Netwerkbeheer -> Plugins -> Link Library -> Netwerk Activeren.)

Stap 1. Maak een Link Categorie

De links organiseer je in categorieën. Je mag elke link in zoveel categorieën zetten als je wilt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • 2017-18
  • Klas 3
  • Klas 3B
  • Nieuw
  • Toppertjes
  • Fansites
  • Lesmateriaal

De categorieën maak je aan via Dashboard -> Links -> Linkcategorieën. Je kunt ook nog categorieën toevoegen op het moment dat je de link zelf aan het maken bent.

Stap 2. Voeg de link toe

Ga naar het dashboard van de site waar de Links op moeten komen en kies Dashboard -> Links -> Nieuwe Link. Je krijgt dan dit formulier. Hier ziet u een ingevulde versie.

De Naam zal in beeld komen, de link erachter verborgen en de Omschrijving is heel handig voor docenten om te onthouden van wie de site was.

Hieronder komen een aantal minder belangrijke secties, die kun je inklappen. Alleen de sectie Categorieën, doet ertoe. Je mag er meerdere aanvinken.

Stap 3. De links in beeld brengen met de Widget.

Ga in het Dashboard naar Weergave – Widgets. Ga in de lijst met widgets op zoek naar de Links. Bepaal in welke Widget Area de Links gaan komen. Bij twijfel, kies een van de eersten.

 

Ga nu naar de Widget Area (rechtsboven op de pagina) en klap de Widget Links uit. Probeer de instellingen uit het voorbeeld hierboven. Bezoek in een tweede tabblad de voorpagina. Als er nog geen link in een categorie staat, komt deze niet in beeld.

sVeel Plezier.

Links naar de sites beheren met de Link Library

Eén gedachte over “Links naar de sites beheren met de Link Library

Reacties zijn gesloten.