Natuurlijk gaan we uit van het vertrouwen in de leerling. Beter nog is de stok achter de deur. 9 van de 10 leerlingen maken prima gebruik van hun website, maar die laatste… op de dag van de presentatie is er toch echt een probleem. En wat doet u nu ? Is het mooie verhaal wat waard ?

“Ik heb echt opgeslagen hoor, ik kan er niks aan doen”

Bij de eerste ronde portfolio presentaties viel een fraudeur direct door de mand. Een extra bewijs in de hand is dan wel lekker voor de schoolleiding.

Wat is Activity Log

Activity Log houdt bij welke acties er gebeuren op de site. Iedere keer “opslaan” of “publiceren” gaat in het systeem. Het is een gratis plugin die we voortaan standaard opnemen in het pakket. Want het bevalt ons zelf zo goed.

Tegen een drukke leerling: zeg zou je niet eens inloggen en beginnen?

Hier zie je het Activity Log van “barry”. Via zijn eigen Dashboard kom je op het Activity Log. De leerling kan het zelf ook zien. Je ziet per actie ook de naam van de gebruiker, het IP-nummer. Werkt er een team aan een project, dan kun je dus ook zien wie wel iets deed, en wie er aan het liften was.

We gebruiken het Activity Log met mate. Alleen als de leerling er ongemerkt om vraagt.

Activeer Activity Log

De plugin van Yakir Sitbon e.a.

Heb je een WordPress Netwerk van WPvoorhetOnderwijs, dan is je Activity Log waarschijnlijk al geïnstalleerd. Zo niet, dan kunnen superbeheerders hem zelf makkelijk installeren. Netwerkbeheer -> Plugins en kies Nieuwe Plugin. Zoek op “Activity Log”. Er zijn er meerdere met deze naam. Wij adviseren de plugin van Yakir Sitbon e.a.

Nadat de plugin is geinstalleerd, hoef je alleen maar de blauwe knop “Netwerk Activeren” te gebruiken. Verder hoef je niks te doen.

Is er fraude mogelijk met de logs ?

De leerling kan zelf gewoon logs verwijderen. Oei. Heeft dat zin? Meneer, ik heb echt niks gedaan hoor ! Wissen gaat je niet helpen als je niks gedaan hebt!

Leerlingen in de gaten houden met Activity Log
Getagd op:        

Eén gedachte over “Leerlingen in de gaten houden met Activity Log

Reacties zijn gesloten.