Supersnel en eenvoudig

Dankzij het WordPress Netwerk, geinstalleerd en getuned door WPvoorhetOnderWijs, kunt u grote aantallen websites voor leerlingen snel en gemakkelijk aanmaken.

De site aanmaken

Ga via het menu naar Netwerkbeheer – Sites. Kies nu de grote knop “Nieuwe Toevoegen”.

Kies de knop “Nieuwe Toevoegen”

Met het formulier “Nieuwe Site Toevoegen” maakt u direct een nieuwe site aan, en een nieuwe gebruiker. Deze gebruiker krijgt een wachtwoord per email – met de link erbij waar er moet worden ingelogd. Pas op: Outlook en andere services van met name Microsoft gooien mail van WordPress vaak in de Spam.

De nieuwe gebruiker heeft alleen rechten op deze site. U kunt de gebruiker desgewenst superbeheerder voor het netwerk maken, zodat deze alles kan op alle sites. Sommige docenten vertrouwen hun beste leerlingen zoveel power toe!

Wilt u een URL met de naam van de leerling met hoofdletters o.i.d. ? Het formulier staat het intypen van hoofdletters best toe, ondanks dat het wordt afgeraden. Technisch gezien worden alle URL’s sowieso als kleine letters opgeslagen. De URL die u publiceert kunt u vormgeven zoals u wilt, maar u maakt het overbodig ingewikkeld – maar het ziet er soms wel beter leesbaar uit.

Als de site is aangemaakt heeft u de volgende vervolg stappen:

 

Het toevoegen van een site aan je netwerk
Getagd op: